CBS: Petrinjska noć puna zabave

0

Začudo i srećom, ovog puta ovo nevrijeme koje se večeras sručilo na Petrinju nije donijelo neke materijalne štete kako to obično zna biti. Jedino je rashladilo, otjeralo sve goste terasa kafića kućama i ponovno vratilo depresiju u grad. Taman je s lijepim vremenom grad malo živnuo i eto ti na. Pustoš, tuga i jad. Nažalost, društvenim mrežama kruže fotke nekih sisačkih ulica punih vode koje otežavaju promet, ali vjerojatno neće biti nekih većih problema.

U kafiću malo ljudi, da nema nogometne tekme bilo bi prazno. Nova konobarica ne zna još uvijek napraviti kapućino iz aparata i bar sam imao tu čast da budem prvi koji je srknuo njen uradak. I nije bilo loše. Mokre ulice, auti prolaze i zastaju po tople ćevape, a meni ostaje da uz kavu pogledam što ima novo na internetu. Strašno – mediji pokazuju skoro praznu sabornicu. Kako se samo mogu zajebavati s nedolaskom većine naših uvaženih saborskih zastupnika na posao. Nečuveno. Treba pitati te novinare bili oni radili za tu crkavicu i privilegije koje imaju saborski zastupnici.

Prazni petrinjski pločnici. Samo auti prolaze. Foto:M.Šantek

Tko uopće izmisli taj internet. Bilo je bolje bez njega. Ovako samo stižu uznemiravajući prizori. Stiže mi fotka od jedne žene koja s hrpom drugih žena pije fino vino na terasi sedmog kata usred Zagreba. Uživaju i gledaju mravinjak pun života ispod sebe i munje iznad metropole. A meni je na povratku kući put zapriječila velika oglasna ploča. Na njoj plakat od jučer gdje se poziva ljude da dođu jesti besplatni grah i pored njega osmrtnica. Nažalost, stroj za teleportaciju još uvijek nije izmišljen.

M.Šantek

Dio Trga hrvatskih branitelja. Foto:M.Šantek

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime