Ivan, Nikolina, Maja, Matej i njihovo prvo zajedničko putovanje biciklima

0

Misijska Europska Inicijativa četvrti puta za redom organizira “Mariju Zvijezdu” – Međunarodnu biciklijadu sv. Ivana Pavla II, nekoliko dana vožnje biciklima prema Banja Luci iz 7 smjerova – gradova i marijanskih svetišta koja je pohodio sv. Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

Za sudjelovanje se prijavilo 50-ak biciklista, iz 15-ak biciklističkih klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine: iz Metkovića, Okučana, Ogulina, Brestovskog, Zagreba…

Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, prvu subotu mjeseca svibnja, 6.5.2015, uz doček biciklista u biskupiji, druženje s biskupom Komaricom i domaćinima, te ove godine – susret s rimskim kardinalom Peterom Turksonom!

Prigodan program i smještaj u duhovnom centru Mahovljani, župi Presnače i drugim lokacijama, nedaleko Banja Luke.

Sve u duhu Gesla ovogodišnje biciklijade “Marija Zvijezda” – ” obilježavanje 100. godišnjice fatimskih ukazanja, 35. godišnjice zahvalnog hodočašća sv. Ivana Pavla II u Fatimu, nakon čudesno preživljenog atentata (1982.), i 20. godišnjicu pastoralnog pohoda sv. Ivana Pavla II Sarajevu – i napajanje na duhovnim izvorima Svečevih posjeta Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U petak, 05.svibnja, nekoliko biciklista iz Zagreba su nam stigli u Petrinju, smjestili se i javili da će odvojiti vrijeme nakon cjelodnevnog bicikliranja za članove BK BIKEAROUND, te uz ugodan razgovor malo više saznati jedni o drugima. Smjestili smo se u udobne stolice Petrusa. Kako to obično biva kod biciklista, naručili pivo i počeli slušati avanture sa njihovih putovanja.

Ivan, Nikolina, Maja i Matej su nas oduševili svojom pozitivnom energijom. Ivan Belančić, jedan od članova BK Josipdol, već nekoliko puta se pridružuje ovom putovanju, no po prvi puta sa ovim ljudima. Nikolina Svetina, djevojka koja se odlučila po prvi puta na ovu avanturu i jedna od onih koja biciklom redovito ide na posao kada to dopuste vremenski uvjeti. Maja Dvoršćak i Matej Paulić, fantastičan mladi par, koji bicikliraju već nekoliko godina zajedno. Matej nam je ispričao nekoliko avantura, no meni posebno draga je ona gdje se mladi i uporan Matej uputio put Sarajeva sa svega 200 kn u džepu, vratio se nazad svome polazištu sa skoro više novaca nego je krenuo, te uz pomoć dobrih ljudi imao gdje prespavati i jesti. Maja i Matej pišu dnevnik svojih putovanja i toliko to dobro rade da imate osjećaj da ste sa njima. Vrijeme nam je brzo prošlo, oni su morali još i osušiti odjeću koja je bila mokra, odmoriti se i u jutarnjim satima krenuti put Banja Luke. Naš Matta, čovjek bez kojega naš klub ne bi imao servisirane bicikle, opremu i sve što nam je potrebno, ujutro je namjestio njihovoj logistici nosač za bicikl i pozdravio organizatorice ovog putovanja.

Svi su sigurno stigli na odredište, a mi se svakako vidimo nekom prilikom…ako ništa, na godinu će doći nama na našu Piramidu.

Još jedan početak divnog prijateljstva, ljubavi prema biciklizmu, prirodi, ljudima i svemu što i takvom pozitivnom okruženju dolazi.

PS portalu javila Ines Peračković

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime