Kupio sam čaše i lonce…

0

Na displeju sata na petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja nešto prije zvonjave crkve u podne piše da je temperatura – 1. Dosadna kišica koja kao da se želi pretvoriti u snijeg, ali joj baš ne ide u tom naumu,  stvara sumornu i depresivnu sliku ovog četvrtka.

Na toj kišici, neki majstori su razvalili vrata jednog lokala, pa postavljaju druga. Pokisli biciklisti, ljudi koji nose i ne nose kišobrane, djeca pretrčavaju cestu ispred automobila – još jedan običan petrinjski dan. U parku na oglasnoj ploči je nalijepljen plakat koji poziva u kino. Igra trenutni hit La La Land.

Ono što je novo su skele oko rak rane petrinsjkog središta grada – stare zgrade na uglu Gajeve i Trga dr, Franje Tuđmana. Skele su postavljene. Sad treba sačekati i vidjeti jesu li one koje služe da nekome ne padne na glavu komad te zgrade, ili su one koje će dofurati radnike da naprav novu fasadu.

Kupio sam lonce i čaše… – tako kaže jedan mladić koji se iznenada pojavio iza ugla. Pomislih da nije još jedan od onih koji glasno pričaju sami sa sobom, a onda vidjeh žice i slušalice u njegovim ušima. Razgovara čovjek na mobitel.

A kišica cmizdri – rekli bi stariji Petrinjci.

Za Crno bijeli svijet PS portala slovima i fotkama M.Šantek

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime