Petrinjska proljetna prometna prometala:Kakvo je to vozilo SK 881 HN ?

1

Skuter je, a opet i nije, na prvi izgled. Više izgleda kao mini-mini automobilčić, na tri kotača, s brisačem i bočnim retrovizorima, ručkom za upravljanje umjesto volana, unutra sa svim instrumentima, čak i ekranom za kameru koja „vidi“ kretanje unatrag i istovremeno upozorava zvučnim signalom. Straga je i utičnica za punjene ovog elektromotornog prometala.
Svu ovakvu opremu ima skuter s kabinom, jedino takvo vozilo u Petrinji, vlasnika Đure Kolovica, koji nema riječi kojima bi pohvalio i nahvalio svoje vozilo.
– Imam ga godinu dana i ni dana nisam požalio plaćenih 23.000 kuna. Kineske je proizvodnje i od narudžbe kod hrvatskog dobavljača do isporuke nije prošlo ni 20 dana.S punim akumulatorom provezem 70-80 kilometara, dovoljna je jedna noć za dopunu „snage“, dosegne brzinu od 45 kilometara, meni ne treba brže. Registriran je kao skuter na struju i s tri kotača, a uz ovaj „oklopni“ imam i onaj „normalan“. Pod krovom, iako se čini, nije skućeno ni tijesno, na zadnjem sjedalu često povezem i suprugu- ispričao nam je vlasnik neobičnog vozila.
Đuro Kolovica vozi skuter s kabinom na struju registracije SK 881 HN i u prometovanju kroz grad ne može ostati neprimjećen.
Priča Antuna Petračića

1 KOMENTAR

  1. Ajd’ super, čovjek ima, može, pa i nije to loše, ali….
    Priča pokazuje i drugu stranu gospon Đure. Kako vidim, možda čovjek misli da električni skuter sa kabinom može stat i na pločnik, ulaze za pješake, nabit se i oko bankomata, pa pretpostavljam i tik pred trgovine gdje naš Đuro treba skoknut…nije mu velik skuter, valjda, pa nije njemu to problem… i nije ga briga nabijat se mimo parkirnih mjesta na žardinjere, a i pješaci imaju dvije noge pa mogu preskočit i zaobić ako je slučajno nekome na putu… Ili je čovjek prometno samo nekulturan, što me abnormalno i inače iritira… Kao rođen za pritisnut jednu kaznicu za prometni prekršaj. Samo jedan u nizu takvih… e moj Đuro…

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.