Petak , veljača 23 2018
Početna / Cobra / 365 je prošlo dana: Pseće “tortice” na nasipu Petrinjčice

365 je prošlo dana: Pseće “tortice” na nasipu Petrinjčice

Bila ova frka prije točno godinu dana.

Nema tome dugo, prije nego što će se otopiti ovaj snijeg, naš novinar Antun Petračić Toto je pisao o ogromnim količinama psećeg izmeta koji se pojavio na nasipu Petrinjčice. Naravno da ovakve teme koje smetaju građane možete naći isključivo na PS portalu, pa su Petrinjci vrlo burno reagirali na Totinu priču i zasuli nas pitanjima što se tu može uraditi. Mislili su da je dovoljno da se u medijima pojavi ovaj problem, pa da će se riješiti. Nekako.

Tako su jučer, u izlogu kafića dvije Petrinjke raspravljale o tom psećem izmetu u velikim količinama u koji su skoro zagazile. One to nazivaju mekšim imenom – “torticama”, i nije im jasno zašto se mnogi vlasnici pasa ponašaju tako neodgovorno. Već su proguglale internetom i skontale da postoje i kazne za takve stvari. 200 kuna po “tortici”, ali netko bi ih morao uhvatiti na djelu. Kad bi neko bio uhvaćen i platio kaznu, i drugi bi malo razmislili – misle one.

Naravno, spominju i slučajeve koje su vidjele ili čule u zapadnim zemljama gdje je sasvim normalno da vlasnici pasa nose vrećicu i rukavice i kad se njihov ljubimac istrese, oni to pokupe i odnesu. Na kulturan i civiliziran način.

I ljutito se pitaju zašto se u Petrinji tako nešto ne može učiniti.

Za PS portal M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

HDZ – Sisak optužuje sisačku gradonačelnicu da je propustila prijaviti projekt od 7 milijuna kuna

HDZ – Gradska organizacija Sisak optužuje gradonačelnicu Siska i Gradsko vijeće Grada Siska da su …

Jedan komentar

  1. A di na nasipu ima kanta za smeće,za psećiji izmet?????

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *