VATRENI – 20 GODINA

0

U auli Gradske uprave danas je postavljena izložba fotografija Roberta Valaja Vatreni-20 godina. Riječ je o slikama nastalim na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj gdje je Hrvatska ovojila brončanu medalju. Medalja je još uvijek nedostižan san za mnoge generacije a priliku da to dostignu imaju vatreni u Rusiji gdje će startati u subotu protiv Nigerije.

-Podsjeća me to na ono vrijeme prije dvadeset godina -rekao je trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević- kad smo imali isti problem s Jamajkom. Neće biti lako s Nigerijom ali imam savršeni uvid u ono što radi Dalić i uvjeren sam da ćemo upisati tri boda na startu.

Kalup za medalje Ćiro nije mogao dati Daliću jer to ipak svaki trener mora sam napraviti ali Ćirin optimizam govori da ćemo se jako puno radovati ovog ljeta. Živi bili pa vidjeli ali kad Ćiro tako kaže onda sigurno ima razloga za to.

Neke fotke s ove izložbe ja nisam vidio do sada i vrlo je emotivno vratiti se dvadeset godina unazad, rekao nam je Robert Prosinečki, naglasivši da našim nogometašima želi da ih nadmaše. No, lako je pričati i gledati sve iz fotelje ali je teže raditi na tome. Treba se poklopiti niz stvari od atfmosfere, nadahnuća ali i sreće. Ja se nadam da će oni sve to imati i ja im želim sve najbolje.

Na otvaranju izložbe s vatrenima se družio i gradonačelnik Milan Bandić.

-Ćiro i ja ćemo gledati utakmice u Zagrebu – rekao je gradonačelnik i držat ćemo fige našim dečkima. Ako dođemo u polufinale onda ćemo otići u Rusiju i nećemo se vraćati dok ne osvojimo prvo mjesto.

Izožbu je postavi Hrvatski športski muzej i može se razgledati svakog dana u radnom vremenu Gradske uprave.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime