DAN OBRTNIKA

0

Obrtnici grada Zagreba obilježili su po 53.puta svoj dan i po prvi puta u parku na Mažurancu jer su dosadašnja obilježavanja ovog dana bila u domu obrtnika na Sljemenu.

-Ovaj dan shvaćamo kao nastavak našeg puta u boljem smjeru -naglasio je predsjednik Udruženja obrtnika Zagreba, Antun Trojnar- jer ako obrtnicima bude bolje bit će bolje i svim građanima. Loše stvari zaboravljamo i idemo samo naprijed jer smatramo da bolje mora biti. Put je težak i trnovit, konkurencije su velike, uvoz jeftinijih ali i manje kvalitenih proizvoda je velik ali se nedamo.

Obrtnici su puni optimizma a za to ima i razloga.

-Imamo 600 obrta više nego prošle godinee -kaže predsjednik Obrtničke komore grada Mirza Šabić- a ako se ovaj trend nastavi do kraja godine bi moglo biti i više od tisuću. Ako znamo da smo zadnjih deset godina imali kontinuirani pad broja obrta onda ovaj podatak mora zvučati optimistično.

Zagrebački obrtnici imaju sreću što grad ima sluha za njih i čini sve da bi im pomogao u ovim teškim vremenima.

-Obrtnici ne samo da nedaju nego su iz dana u dan sve bolji -rekla je zamjenica gradonačenika Olivera Majić koja im je čestitala njihov dan- Oni se prilagođavaju novim tržišnim izazovima i na taj način odgovaraju potrebama tržišta 21.stoljeća. Znaju vješto kombinirati stare i prokušane modele i zagrebački štih sa novim medijima i novim načinima poslovanja. U suradnji sa gradom pokrenuli su sajam obrtničkih zanimanja čime je došlo do prasta zanimanja za obrtnička zanimanja. Jasno je da grad i njegovi obrtnici žive zajedno i živjet će zajedno jer njihov razvoj i razvoj grada su isprepleteni.

Dodijeljena su i priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad a na kraju se druženje nastavilo uz grah.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime