KREĆE OBRAČUN SA ILEGALCIMA

0

Tek što se sanirao divlji deponij na Savici stvoren je novi u Sesvetama na području bivše tvornice Sljeme koji je danas posjetio gradonačelnik Bandić sa suradnicima, te komunalnim redarima i predstavnicima policije. Ovoga puta su komunalni redari zahvaljujući prijavama savjesnih građana i vlastitim naporima te uz pomoć policije uspjeli na djelu naći počinitelja koji je nepropisno odlagao otpad. Na divljem odlagalištu ima čak i opasnih azbestnih ploča.

-U vremenu kad registriramo divlja odlagališta i pripremamo plan za njihovo saniranje -rekao je gradonačelnik Milan Bandić- dogodilo nam se ovo u Sesvetama. To čovjek jednostavno ne može zamisliti da ima onih koji tako olako pod okriljem noći čine ekološki “zločin”. Mi već sada kroz suradnju sa građanima, kamerama i video nadzorima, kroz suradnju s policijom i našim komunalnim redarstvom činim korake da jednom stanemo na kraj tome. Nećemo odustati koliko god to koštalo.

Kazna za ovakvo odlaganje otpada na javim površinama iznosi 700 tisuća kuna a i saniranje odlagališta se provodi na račun onog koji je to učinio. Vjerujemo da će konačno netko biti drastično kažnjen kako više ne bi nikome padalo na pamet da to čini.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Procjenjuje se da je ovdje dovezeno 60 kamiona građevinskog otpada. Foto: Željko Krznarić

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime