Red Ines i Markiz: Posebnost vrijedna pažnje

0

Hrvatska glazbena scena, kada je riječ o rock/alternativnom žanru ima itekako snažne predstavnike. Jedni od njih su zagrebačka alter/rock ‘n’ roll glazbena skupina Markiz.

Okupili su se 2009. godine, a originalni članovi benda su pjevačica Ines Mlinarić – Stakić, Andrej Babić (autor tekstova i glazbe), Alen Kraljić – Kralja, Luka Putica i Vedran Jozić.

Svoj prvi album „Savršeni svijet“ objavili su 2010. godine za diskografsku kuću Croatia Records i ubrzo su primijećeni od strane publike. Tematski su zanimljivi, bave se društvenim, socijalnim, političkim i ljubavnim temama, te svojim tekstovima zagovaraju borbu protiv ljudske gluposti i nepravde.

2013. godine izdali su album „Mikrofonija“ i tada Saša Jungić zamjenjuje Alena Kraljića na gitari, a 2017. godine izašao je album „Red“ čiji je izlazak najavio singl „Predaja“ s Mirelom Priselac – Remi iz grupe Elemental.

Ines se nakratko izdvojila iz benda, zamijenila ju je Nikolina Fistrić, međutim sada je ponovno prisutna te će svojim glasom i stasom zasigurno nastaviti oduševljavati hrvatsku publiku. Najavljen je koncert grupe Markiz koji će se održati u Vintage Industrial Baru u utorak 06.02.2018. Gošća je Remi (Elemental), dok upad stoji samo 0,00 kn.

Svakako posjetiti!

Mario Lovreković – Lovra
Foto: YouTube screenshot

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime